ZET JE DAK IN HET ZONNETJE

GENIET VOLOP VAN ENERGIE EN BESPAAR MET ZONNEPANELEN

ONTDEK ALLE VOORDELEN
ZET JE DAK IN HET ZONNETJE

GENIET VOLOP VAN ENERGIE EN BESPAAR MET ZONNEPANELEN

ONTDEK ALLE VOORDELEN

WAAROM ZONNEPANELEN?


ZONLICHT IS GRATIS

De zon is een onuitputtelijke en vrij beschikbare bron van energie. Als je iets gratis aangeboden krijgt, waarom zou je het dan niet ten volle benutten? Door thuis zonne-energie te produceren maak je slim gebruik van een natuurlijke energiebron en kun je zelfs besparen op je elektriciteitsfactuur! Op zonnige dagen leveren je zonnepanelen meer energie op dan je op dat moment zelf nodig hebt. Die ‘overtollige’ energie stroomt terug naar het elektriciteitsnet en doet je meterstand dalen (je teller draait terug). Je energieleverancier berekent je afrekeningsfactuur op basis van je nettoverbruik. Je betaalt dus alleen voor de elektriciteit die je extra aankoopt bovenop wat je zelf produceert.


EEN DUURZAME INVESTING

De markt van zonnepanelen wordt stilaan volwassen. De kosten per zonnepaneel zijn de laatste jaren fors gedaald. Naast de wetenschap dat je ook een flinke bijdrage levert aan de oplossing van het klimaatprobleem is dat een stevige motivatie.

Zonnepanelen hebben tegenwoordig een levensduur tussen de 25 en 40 jaar en zijn in de laatste jaren ook een stuk efficiënter geworden. Na gemiddeld 8 jaar heb je de installatiekost terugverdiend. Dan hebben je zonnepanelen de energie gecompenseerd die de productie gekost heeft. Met de lange levensduur van zonnepanelen en de hoeveelheid groene energie die ze opleveren, zijn zonnepanelen dus zeker duurzaam te noemen.


JE WONING WORDT MEER WAARD

Net als een verbouwing of een nieuwe keuken zijn ook zonnepanelen een waardevolle toevoeging aan je woning. Uit onderzoek blijkt dat een huis met zonnepanelen niet alleen sneller verkoopt, maar ook meer opbrengt. Daarnaast stijgt het verplichte energielabel (E-peil) van je huis met minimaal één, maar vaak zelfs met meerdere stappen. Ook daardoor stijgt de waarde van je woning. Een bijkomend verkoopargument is de lagere elektriciteitsfactuur waarmee je kunt uitpakken. Potentiële kopers hebben daar zeker oren naar.

Ontdek het aanbod

BEKIJK HET LEVEN VAN DE ZONNIGSTE KANT

VEELGESTELDE VRAGEN

Het Vlaams Energieagentschap heeft een zonnekaart online gezet waarop je kunt zien of het dak van je huis geschikt is voor zonnepanelen en hoeveel de installatie ongeveer zal kosten. Je krijgt ook een idee van wat je zou besparen op je energiefactuur, de terugverdientijd van de panelen en – last but not least – de winst voor het milieu (uitgedrukt in hoeveelheid CO2 per jaar). Meer info vind je op www.energiesparen.be/zonnekaart.

Vraag zeker ook aan je installateur of hij jouw dak geschikt vindt. Je kiest dus best een installateur met ervaring en kennis, niet alleen van elektrische installaties, maar ook van daken in het algemeen.

Dat kan, maar doe het in overleg met de verhuurder. Je bespreekt best op voorhand wie welke kost draagt en wat er met de zonnepanelen gebeurt als jij uit het pand vertrekt.

Als je woning ouder is dan 10 jaar betaal je slechts 6% btw. Voor nieuwbouw en woningen jonger dan 10 jaar betaal je 21% btw.

De kernactiviteit van het bedrijf is ontwerpen, leveren en plaatsen van installaties voor het opwekken van zonne-energie (vnl. zonnepanelen). Volta Energycare levert zowel aan zakelijke als aan particuliere klanten. Meer info.

Volta Energycare levert voorlopig enkel zonnepanelen in Vlaanderen. Wallonië en Brussel zijn later aan de beurt.

Essent.be heeft Volta Energycare gekozen als voorkeurpartner voor de levering en installatie van zonnepanelen. Wij brengen je enkel in contact met Volta Energycare. Je aankoop en de installatie gebeuren rechtstreeks bij/door hen.

Via deze website brengen we je graag in contact met onze partner, voor advies of een vrijblijvende offerte. Volta Energycare is ook telefonisch bereikbaar op het nummer 070 246 777 of via e-mail naar info@voltaenergycare.be.

Jazeker. Je hoeft geen klant te zijn bij essent.be om zonnepanelen te bestellen bij Volta Energycare.

1. Je bent verplicht om aan je distributienetbeheerder te laten weten dat je zonnepanelen installeerde. Meer informatie daarover vind je op de website van je netbeheerder.

2. Volgens de algemene voorwaarden van essent.be zijn klanten verplicht om ons zo spoedig mogelijk op de hoogte te brengen van omstandigheden die bij de uitvoering van de leveringsovereenkomst van belang kunnen zijn. We verzoeken onze klanten dus om ons zo snel mogelijk te laten weten dat ze zonnepanelen installeerden. Dat is trouwens evengoed in jouw voordeel. Zodra je ons op de hoogte brengt, kunnen wij je voorschotbedrag aanpassen.

Zonnepanelen betekenen een meerwaarde voor je woning. In principe zijn ze, net zoals een keuken, een badkamer enz … onderdeel van het huis en dus niet mee te nemen, tenzij je daarover met de koper een overeenkomst kunt bereiken. In dat geval kun je de zonnepanelen laten demonteren en opnieuw monteren op je nieuwe pand.

Voor elk probleem met je zonnepaneelinstallatie kun je terecht bij Volta Energycare. Onze partner is telefonisch bereikbaar op het nummer 070 246 777 of via e-mail naar info@voltaenergycare.be.

Je elektriciteitsmeter meet het verschil tussen wat je verbruikt en wat je produceert (je nettoverbruik). Je energieleverancier berekent je afrekeningsfactuur op basis van dat nettoverbruik. Je betaalt dus alleen voor de elektriciteit die je extra aankoopt bovenop wat je zelf produceert.

Om technische en juridische redenen kunnen energieleveranciers het teveel aan geproduceerde energie niet vergoeden. Meer informatie daarover vind je op de website van de VREG (de Vlaamse energieregulator).

Het prosumententarief is een distributienettarief dat sinds 1 juli 2015 wordt aangerekend aan Vlaamse energieklanten die decentraal energie produceren (bijv. via zonnepanelen). Deze kost van de distributienetbeheerder wordt verrekend op de elektriciteitsfactuur die je van je energieleverancier ontvangt. De bedoeling van het prosumententarief is om de distributiekosten zo evenredig mogelijk te verdelen over alle afnemers die gebruik maken van het distributienet.

Hoeveel je uiteindelijk zult betalen, hangt af van het vermogen van je omvormer en van de regio waar je woont. Op de website van de VREG kun je zien welk tarief voor jouw regio geldt. Je totale jaarlijkse bedrag kom je te weten door het tarief van je regio te vermenigvuldigen met het vermogen van je omvormer.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van de VREG (de Vlaamse energieregulator) of bij je distributienetbeheerder.

ESSENT.BE IS FAN VAN DUURZAME OPLOSSINGEN

Zeg ja tegen zonne-energie en bespaar!
Ontdek nu het aanbod van onze partner.

Ontdek het aanbod