ZET JE DAK IN HET ZONNETJE

GENIET VOLOP VAN ENERGIE EN BESPAAR MET ZONNEPANELEN

ONTDEK ALLE VOORDELEN
ZET JE DAK IN HET ZONNETJE

GENIET VOLOP VAN ENERGIE EN BESPAAR MET ZONNEPANELEN

ONTDEK ALLE VOORDELEN

WIL OOK JIJ ZORGELOOS PROFITEREN VAN ZONNE-ENERGIE?
VRAAG VRIJBLIJVEND ADVIES OF EEN OFFERTE

Essent.be is fan van duurzame oplossingen. Zeg ook ja tegen zonne-energie en bespaar!
Ontdek nu het aanbod van onze partner Volta Energycare, een ervaren leverancier en installateur van zonnepanelen.

Je hoeft geen klant te zijn bij essent.be om toch bij Volta Energycare zonnepanelen aan te schaffen.
Want wij willen dat ook jij zorgeloos geniet van al het goede dat energie te bieden heeft.

Ontdek het aanbod

BEKIJK HET LEVEN VAN DE ZONNIGSTE KANT

VEELGESTELDE VRAGEN

Het Vlaams Energieagentschap heeft een zonnekaart online gezet waarop je kunt zien of het dak van je huis geschikt is voor zonnepanelen en hoeveel de installatie ongeveer zal kosten. Je krijgt ook een idee van wat je zou besparen op je energiefactuur, de terugverdientijd van de panelen en – last but not least – de winst voor het milieu (uitgedrukt in hoeveelheid CO2 per jaar). Meer info vind je op www.energiesparen.be/zonnekaart.

Vraag zeker ook aan je installateur of hij jouw dak geschikt vindt. Je kiest dus best een installateur met ervaring en kennis, niet alleen van elektrische installaties, maar ook van daken in het algemeen.

Dat kan, maar doe het in overleg met de verhuurder. Je bespreekt best op voorhand wie welke kost draagt en wat er met de zonnepanelen gebeurt als jij uit het pand vertrekt.

Als je woning ouder is dan 10 jaar betaal je slechts 6% btw. Voor nieuwbouw en woningen jonger dan 10 jaar betaal je 21% btw.

De kernactiviteit van het bedrijf is ontwerpen, leveren en plaatsen van installaties voor het opwekken van zonne-energie (vnl. zonnepanelen). Volta Energycare levert zowel aan zakelijke als aan particuliere klanten. Meer info.

Volta Energycare levert voorlopig enkel zonnepanelen in Vlaanderen. Wallonië en Brussel zijn later aan de beurt.

Essent.be heeft Volta Energycare gekozen als voorkeurpartner voor de levering en installatie van zonnepanelen. Wij brengen je enkel in contact met Volta Energycare. Je aankoop en de installatie gebeuren rechtstreeks bij/door hen.

Via deze website brengen we je graag in contact met onze partner, voor advies of een vrijblijvende offerte. Volta Energycare is ook telefonisch bereikbaar op het nummer 070 246 777 of via e-mail naar info@voltaenergycare.be.

Jazeker. Je hoeft geen klant te zijn bij essent.be om zonnepanelen te bestellen bij Volta Energycare.

1. Je bent verplicht om aan je distributienetbeheerder te laten weten dat je zonnepanelen installeerde. Meer informatie daarover vind je op de website van je netbeheerder.

2. Volgens de algemene voorwaarden van essent.be zijn klanten verplicht om ons zo spoedig mogelijk op de hoogte te brengen van omstandigheden die bij de uitvoering van de leveringsovereenkomst van belang kunnen zijn. We verzoeken onze klanten dus om ons zo snel mogelijk te laten weten dat ze zonnepanelen installeerden. Dat is trouwens evengoed in jouw voordeel. Zodra je ons op de hoogte brengt, kunnen wij je voorschotbedrag aanpassen.

Zonnepanelen betekenen een meerwaarde voor je woning. In principe zijn ze, net zoals een keuken, een badkamer enz … onderdeel van het huis en dus niet mee te nemen, tenzij je daarover met de koper een overeenkomst kunt bereiken. In dat geval kun je de zonnepanelen laten demonteren en opnieuw monteren op je nieuwe pand.

Voor elk probleem met je zonnepaneelinstallatie kun je terecht bij Volta Energycare. Onze partner is telefonisch bereikbaar op het nummer 070 246 777 of via e-mail naar info@voltaenergycare.be.

Je elektriciteitsmeter meet het verschil tussen wat je verbruikt en wat je produceert (je nettoverbruik). Je energieleverancier berekent je afrekeningsfactuur op basis van dat nettoverbruik. Je betaalt dus alleen voor de elektriciteit die je extra aankoopt bovenop wat je zelf produceert.

Om technische en juridische redenen kunnen energieleveranciers het teveel aan geproduceerde energie niet vergoeden. Meer informatie daarover vind je op de website van de VREG (de Vlaamse energieregulator).

Het prosumententarief is een distributienettarief dat sinds 1 juli 2015 wordt aangerekend aan Vlaamse energieklanten die decentraal energie produceren (bijv. via zonnepanelen). Deze kost van de distributienetbeheerder wordt verrekend op de elektriciteitsfactuur die je van je energieleverancier ontvangt. De bedoeling van het prosumententarief is om de distributiekosten zo evenredig mogelijk te verdelen over alle afnemers die gebruik maken van het distributienet.

Hoeveel je uiteindelijk zult betalen, hangt af van het vermogen van je omvormer en van de regio waar je woont. Op de website van de VREG kun je zien welk tarief voor jouw regio geldt. Je totale jaarlijkse bedrag kom je te weten door het tarief van je regio te vermenigvuldigen met het vermogen van je omvormer.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van de VREG (de Vlaamse energieregulator) of bij je distributienetbeheerder.

ESSENT.BE IS FAN VAN DUURZAME OPLOSSINGEN

Zeg ja tegen zonne-energie en bespaar!
Ontdek nu het aanbod van onze partner.

Ontdek het aanbod