EXCLUSIEF AANBOD:

3 JAAR LANG ELK JAAR MEER KORTING OP JE ENERGIE- FACTUUR?

ONTDEK HIER HOE

EXCLUSIEF AANBOD:

3 JAAR LANG ELK JAAR MEER KORTING OP JE ENERGIEFACTUUR?

ONTDEK HIER HOE

WORD KLANT EN KRIJG 3 JAAR LANG EEN GROTERE KORTING OP JE ENERGIEFACTUUR*

Contractjaar 1: tot € 25 korting per aansluiting
Contractjaar 2: tot € 50 korting per aansluiting
Contractjaar 3: tot € 75 korting per aansluiting

Als je kiest voor 3 jaar Elektriciteit Vast Groen óf Aardgas Vast kan je korting oplopen tot € 150 in totaal.
Als je klant wordt voor beide producten krijg je zelfs tot € 300 korting op 3 jaar!*

KIES EEN VAN ONZE PRODUCTEN

Elektriciteit Vast Groen (3 jaar)

 • Snel overstappen zonder gedoe
 • Vaste energieprijs per kWh, 3 jaar lang
 • 100% groene stroom
 • Tot € 150 korting op 3 jaar!
POPULAIRE COMBI

Elektriciteit Vast Groen & Aardgas Vast
(3 jaar)

 • Snel overstappen zonder gedoe
 • Vaste energieprijs per kWh, 3 jaar lang
 • 1 leverancier voor gas én elektriciteit
 • Tot € 300 korting op 3 jaar!

Aardgas Vast
(3 jaar)

 • Snel overstappen zonder gedoe
 • Vaste energieprijs per kWh, 3 jaar lang
 • Duurzame brandstof
 • Tot € 150 korting op 3 jaar!

JA, IK GA ERVOOR! ... NU?

VEELGESTELDE VRAGEN

Nieuwe, particuliere klanten die niet via een commerciële prijsvergelijker vanaf 01/04/2019 tot en met 30/04/2019 intekenen op een contract bij essent.be voor Elektriciteit Vast Groen 3 jaar en/of Aardgas Vast 3 jaar krijgen 3 jaar lang een oplopende korting. De korting bedraagt € 25 per nieuwe aansluiting in het eerste jaar, € 50 per aansluiting in het tweede jaar en € 75 per aansluiting in het derde jaar en wordt pro rata de contractueel bepaalde leveringsduur toegekend en verrekend op de jaarlijkse afrekeningsfacturen.

Deze actie is enkel geldig voor nieuwe, particuliere klanten die intekenen op een contract bij essent.be voor Elektriciteit Vast Groen 3 jaar en/of Aardgas Vast 3 jaar. Het aanbod is niet cumuleerbaar met andere kortingen, acties en/of voordelen en is niet geldig in combinatie met de producten flixheat, flixmood en flixsafe.

Als je al essent.be-klant bent, dan neem je best even contact op met onze klantendienst op het nummer 078 15 79 79 (van maandag tot vrijdag tussen 8 en 18 uur, uitgezonderd feestdagen).

Dat kan, maar als je zonnepanelen hebt, let je best goed op wanneer je van energieleverancier verandert. Om geen geproduceerde stroom te verliezen, verander je best in de meteropnamemaand. Let wel: De startdatum van je nieuwe energiecontract kan maximaal 2 maanden in de toekomst liggen.

Na intekening bij essent.be heb je 14 dagen bedenktijd na ontvangst van je bevestigingsmail waarbinnen je je energiecontract kunt herroepen. Als je dat doet, dan zal essent.be je energiecontract kosteloos annuleren.

Als je je energiecontract vroegtijdig stopzet, dan wordt de korting pro rata de contractueel bepaalde leveringsduur toegekend en verrekend op de eerstvolgende afrekeningsfactuur of slotfactuur.

Neen. Sinds september 2012 zijn verbrekingsvergoedingen van energieleveranciers voor particulieren bij wet afgeschaft. Dat betekent dat je snel en zonder kosten kunt overstappen naar essent.be. Houd wel rekening met een eventuele opzegperiode van een maand bij je huidige leverancier.

Je neemt best je laatste afrekeningsfactuur bij de hand waar de EAN-codes van je aansluitingsadres op staan en de gegevens over je energiemeter. Zo verloopt je overstap nog sneller.

Bij het intekenen geef jij aan wanneer onze energielevering mag starten. Wij geven die gewenste startdatum door aan de distributienetbeheerder (DNB). Zodra de DNB de startdatum bevestigt, is die definitief en brengen wij jou daarvan op de hoogte. Het zou kunnen dat de definitieve startdatum afwijkt van de door jou gekozen datum.

Je zult, rond de voorziene startdatum van onze energielevering, een meteropnamekaart toegestuurd krijgen met de vraag die in te vullen en terug te sturen naar de distributienetbeheerder. Op basis van die meterstanden maakt je oude energieleverancier een slotfactuur op. Ook wij gebruiken die gegevens om je eerste voorschotbedrag te berekenen.

Het voorschotbedrag op je eerste tussentijdse factuur wordt berekend op basis van het vroegere verbruik op je aansluitingsadres (de meterstanden). Hebben we geen zicht op het vorige verbruik, bijvoorbeeld door een verhuis, een nieuwe aansluiting of omdat je de meterstanden niet op tijd hebt doorgegeven, dan baseren we ons op een verbruik dat door de distributienetbeheerder wordt ingeschat. Dat vermenigvuldigen we met je energietarief, de distributie- en transportkosten en de taksen en heffingen. Het totale bedrag delen we door 12, 6 of 4, afhankelijk van je betalingsfrequentie. Dat bedrag zal te zien zijn op de tussentijdse facturen die je maandelijks, tweemaandelijks of driemaandelijks van ons toegestuurd krijgt.

Dat is helaas niet mogelijk. Momenteel levert essent.be in Brussel enkel aan zakelijke klanten.

WAAROM KIEZEN VOOR ESSENT.BE?

IS NIET ALLES EVEN DUIDELIJK?

We helpen je graag als je vragen hebt bij je overstap.
Neem je laatste afrekeningsfactuur bij de hand en bel een essent.be-medewerker.
(van maandag tot vrijdag tussen 8 en 18 uur, uitgezonderd feestdagen)

We begeleiden je met plezier door de switch. De meeste stappen zetten wij zelfs voor jou.
En binnenkort geniet ook jij van onze energie!

02/302 20 00