BESPAAR SLIM MET DUURZAME ISOLATIE

Vraag gratis advies en profiteer van 10% korting op je isolatieproject

Vraag nu je offerte aan
BESPAAR SLIM MET DUURZAME ISOLATIE

Vraag gratis advies en profiteer van 10% korting op je isolatieproject

Vraag nu je offerte aan

WAAROM ISOLATIE?

ENERGIEBESPARING

Energiezuinig wonen begint bij een goed geïsoleerd huis. Altijd de juiste temperatuur en je verbruikt enkel wat je nodig hebt. Geen warmteverlies, geen thermostaat die tevergeefs overuren draait. Door te investeren in duurzame isolatie bespaar je gegarandeerd op je energiefactuur. En soms verdient je investering zich sneller terug dan verwacht.MEER COMFORT

In een tochtig of onvoldoende geïsoleerd huis heb je snel de neiging om de thermostaat een graadje hoger te zetten. Echt comfortabeler wordt het dan niet, maar je verwarmingskosten gaan wel omhoog. Wat beter helpt, is je muren, ramen of dak goed isoleren. Bovendien houd je zo heel wat geluiden buiten. Wegverkeer, lawaaierige buren … En je mag zelf ook je favoriete muziek wat harder zetten.MILIEUVRIENDELIJK

De verwarming een graadje lager zetten, betekent ook dat je CO₂-voetafdruk verkleint. Doordacht isoleren is dus niet alleen goed voor je budget, het draagt automatisch bij tot een beter milieu. Als je daarnaast ook kiest voor milieuvriendelijk isolatiemateriaal, dan ben je echt goed bezig. Investeren in duurzame isolatie is investeren in de toekomst.JE WONING WORDT MEER WAARD

Net als een verbouwing of een nieuwe keuken is ook duurzaam isoleren een rendabele investering. Het energieprestatiecertificaat (EPC) van een woning geeft aan hoe hoog het energieverbruik per vierkante meter is. Hoe lager de EPC-score, hoe lager het verbruik en dat is een van de factoren die een woning populair maken op de vastgoedmarkt. Goede isolatie heeft dus een rechtstreekse invloed op de marktwaarde van je huis. Een bijkomend verkoopargument is de lagere energiefactuur waarmee je kunt uitpakken. Potentiële kopers hebben daar zeker oren naar.WETTELIJK MINIMUMNORMEN BIJ VERBOUWING/NIEUWBOUW

Naast alle voordelen die goede isolatie biedt, ben je in België in bepaalde gevallen verplicht om je huis te isoleren. Nieuwbouw en verbouwingen moeten bijvoorbeeld aan minimale energienormen voldoen. Die normen worden de EPB-eisen genoemd. EPB staat voor ‘Energieprestatie en Binnenklimaat’. De EPB-eisen verschillen in België per gewest.Meer info?

Vraag vrijblijvend advies

ISOLEREN IS EEN VAN DE MEEST RENDABELE ENERGIE-INVESTERINGEN

VEELGESTELDE VRAGEN

Een goed geïsoleerd dak is de eerste stap naar een lagere energiefactuur. Hoe check je dat? Als je vanop zolder tegen de pannen of het onderdak aankijkt, dan is je dak niet geïsoleerd. Is er wel isolatie aanwezig, maar weet je niet hoeveel en welk materiaal? Kijk dan even de EPC-waarde van je huis na, of de bouwplannen als je die nog hebt. Het is belangrijk dat je dakisolatie van goede kwaliteit is, voldoende dik en met zorg uitgevoerd.

Houd je hand eens voor een stopcontact. Komt er tocht uit? Of stralen je muren kou af? Dan zijn ze niet (goed) geïsoleerd. Slecht nieuws voor je energiefactuur én voor je comfort. Je zult meer moeten stoken om hetzelfde warmtegevoel te krijgen als in een goed geïsoleerd huis. De oplossing is nochtans simpel: spouwmuurisolatie.

Dan is er een koudebrug aanwezig onder de vloer. Dankzij vloer- of bodemisolatie verhoog je je comfort en verlaagt je energiefactuur. Als je woning een (kruip)kelder heeft, dan komt de isolatie gewoon tegen het plafond van de kelder.

Huurwoningen moeten steeds energiezuiniger worden. De normen zijn per gewest anders. Het is de verhuurder (eigenaar van het gebouw) die de isolatiewerken moet laten uitvoeren.

Je betaalt slechts 6% btw als:

  • je woning ouder is dan 10 jaar.
  • éénzelfde aannemer zowel levering als plaatsing uitvoert.
  • je woning een privéwoning is (ze mag voor minder dan 50% gebruikt worden voor professionele doeleinden).

In alle andere gevallen betaal je 21% btw.

Isoprofs is een toonaangevende specialist in na-isoleren van woningen. Met een tiental teams, opererend vanuit Lokeren, en een administratief centrum in Hasselt, is Isoprofs een zwaargewicht op de Belgische isolatiemarkt. Het bedrijf is gespecialiseerd in na-isolatie van spouwmuren, daken, (kruip)kelders en vloeren. Kortom, Isoprofs isoleert je huis van kelder tot zolder!

In 2017 nam Essent Nederland Isoprofs over. De overname past in hun ambitie om koploper te worden op het gebied van betaalbare en slimme producten en diensten die bijdragen tot verduurzaming en energiebesparing.

Ja, Isoprofs is actief in zowel Vlaanderen als Brussel en Wallonië.

Isoprofs is onze voorkeurpartner voor het oplossen van isolatieproblemen in jouw woning. Wij brengen je enkel in contact met Isoprofs. De plaatsing gebeurt rechtstreeks door hen. Laat je isolatiewerken uitvoeren door Isoprofs en profiteer van 10% korting op de totaalprijs van je isolatieproject!

Via het invulformulier hieronder brengen we je graag in contact met onze partner, voor advies of een vrijblijvende offerte. Isoprofs is ook telefonisch bereikbaar op het nummer 0800 11970 of via e-mail naar info@isoprofs.be.

Jazeker. Je hoeft geen klant te zijn bij Essent om isolatie te laten plaatsen door Isoprofs. Ook als je geen klant bent, profiteer je van 10% korting op de totaalprijs van je isolatieproject.

Ja, dat kan. In de jaren ‘70 en ‘80 werd er vaak geïsoleerd met wol of UF-schuim. Die ‘oude’ wol zakt na verloop van tijd en moet dan opnieuw bijgevuld worden. Isoprofs gebruikt daarvoor Supafil (witte wol) die niet inzakt. UF-schuim blijkt na enkele jaren te verpulveren. Isoprofs kan UF-schuim uit de spouwen verwijderen en opnieuw isoleren met duurzame materialen. Een degelijke controle ter plaatse zal aangeven wat de mogelijkheden zijn.

Goede isolatie heeft een zeer gunstig effect op je energiefactuur. Volgens Isoprofs kan een doorsnee gezin op jaarbasis tot wel 360 euro besparen door zijn woning correct te isoleren. Met spouwmuurisolatie kun je tot 30% besparen. Dak- of bodemisolatie kan je energierekening tot 15% doen dalen. Let op: de vermelde percentages zijn schattingen. Er zijn veel factoren die de uiteindelijke besparing bepalen, zoals de ligging van je woning, de totale oppervlakte, je verbruiksgedrag enz.

ESSENT IS FAN VAN DUURZAME OPLOSSINGEN

Vraag nu je offerte aan