BESPAAR SLIM MET DUURZAME ISOLATIE

Vraag gratis advies en profiteer van 10% korting op je isolatieproject

Vraag nu je offerte aan
BESPAAR SLIM MET DUURZAME ISOLATIE

Vraag gratis advies en profiteer van 10% korting op je isolatieproject

Vraag nu je offerte aan

OOK JOUW HUIS?

WAT IS ISOLATIE?

Als energieleverancier willen we dat jij zorgeloos geniet van al het goede dat energie te bieden heeft. We zoeken graag mee naar oplossingen om jouw energiefactuur zo laag mogelijk te houden. Een goed geïsoleerde woning is gezellig warm in de winter en aangenaam fris in de zomer, terwijl jij je energieverbruik onder controle houdt. Thermische isolatie is een eigenschap van materialen die ervoor zorgt dat zo weinig mogelijk thermische energie (warmte) overgedragen wordt van de ene zijde van het materiaal naar de andere. De warmte blijft dus waar jij ze hebben wil. Een aanrader!TOTAALOPLOSSING

Warmte die verloren gaat, ontsnapt gemiddeld genomen voor 30% via het dak, 30% via de ramen, 30% via de muur en 10% via de vloer/bodem van je huis. Daarom raden we aan om voor een totaaloplossing te kiezen.

  • Spouwmuurisolatie is een investering die je woning energiezuinig, comfortabel en veiliger maakt. Goed voor een lagere energierekening, maar ook voor je gezondheid en het milieu. Het bouwjaar van je huis bepaalt of spouwmuurisolatie nodig en mogelijk is. Nieuwbouw na 2000 heeft sowieso geïsoleerde muren. Enkel woningen gebouwd tussen 1940 en 2000 komen in aanmerking. Spouwmuurisolatie is een specifieke vorm van gevelisolatie die alleen toegepast kan worden wanneer het gebouw spouwmuren heeft (bestond niet voor 1940). Een spouwmuur bestaat uit twee muren met daartussen 3 à 6 centimeter open ruimte. Die tussenruimte noemen we de spouw, die gevuld kan worden met isolatiemateriaal, ook bij bestaande woningen. In dat geval spreken we van na-isoleren. Spouwmuurisolatie wordt van buitenaf aangebracht. In de voegen worden gaatjes gemaakt waar de isolatie doorheen gespoten wordt. De gaatjes worden na afloop weer keurig dichtgemaakt. Het grote voordeel van spouwmuurisolatie is dat er geen sloopwerk of hinder aan te pas komt.
  • Warme lucht stijgt. Een slecht geïsoleerd dak vergroot de kans op warmteverlies enorm. Duurzame dakisolatie is de enige oplossing.
  • Een aangenaam en comfortabel binnenklimaat wordt voor een groot deel bepaald door een goed geïsoleerde (onder)vloer. Met kruipruimte- of kelderisolatie vermijd je een koudebrug onder de vloer. Bodemisolatie zorgt ervoor dat kou en vocht niet meer vanuit de bodem omhoog trekken. Als er geen kruipruimte of kelder aanwezig is, wordt vloerisolatie aangeraden (bovenvloers). Daarbij wordt meestal gebruik gemaakt van een ondertapijt of een dekvloer.
  • Ramen zijn vaak echte energievreters die onnodig hoge kosten veroorzaken. Isoprofs biedt geen raamisolatie aan, maar in een totaaloplossing houd je er best wel rekening mee.


Vraag vrijblijvend advies

ISOLEREN IS EEN VAN DE MEEST RENDABELE ENERGIE-INVESTERINGEN

VEELGESTELDE VRAGEN

Een goed geïsoleerd dak is de eerste stap naar een lagere energiefactuur. Hoe check je dat? Als je vanop zolder tegen de pannen of het onderdak aankijkt, dan is je dak niet geïsoleerd. Is er wel isolatie aanwezig, maar weet je niet hoeveel en welk materiaal? Kijk dan even de EPC-waarde van je huis na, of de bouwplannen als je die nog hebt. Het is belangrijk dat je dakisolatie van goede kwaliteit is, voldoende dik en met zorg uitgevoerd.

Houd je hand eens voor een stopcontact. Komt er tocht uit? Of stralen je muren kou af? Dan zijn ze niet (goed) geïsoleerd. Slecht nieuws voor je energiefactuur én voor je comfort. Je zult meer moeten stoken om hetzelfde warmtegevoel te krijgen als in een goed geïsoleerd huis. De oplossing is nochtans simpel: spouwmuurisolatie.

Dan is er een koudebrug aanwezig onder de vloer. Dankzij vloer- of bodemisolatie verhoog je je comfort en verlaagt je energiefactuur. Als je woning een (kruip)kelder heeft, dan komt de isolatie gewoon tegen het plafond van de kelder.

Huurwoningen moeten steeds energiezuiniger worden. De normen zijn per gewest anders. Het is de verhuurder (eigenaar van het gebouw) die de isolatiewerken moet laten uitvoeren.

Je betaalt slechts 6% btw als:

  • je woning ouder is dan 10 jaar.
  • éénzelfde aannemer zowel levering als plaatsing uitvoert.
  • je woning een privéwoning is (ze mag voor minder dan 50% gebruikt worden voor professionele doeleinden).

In alle andere gevallen betaal je 21% btw.

Isoprofs is een toonaangevende specialist in na-isoleren van woningen. Met een tiental teams, opererend vanuit Lokeren, en een administratief centrum in Hasselt, is Isoprofs een zwaargewicht op de Belgische isolatiemarkt. Het bedrijf is gespecialiseerd in na-isolatie van spouwmuren, daken, (kruip)kelders en vloeren. Kortom, Isoprofs isoleert je huis van kelder tot zolder!

In 2017 nam Essent Nederland Isoprofs over. De overname past in hun ambitie om koploper te worden op het gebied van betaalbare en slimme producten en diensten die bijdragen tot verduurzaming en energiebesparing.

Ja, Isoprofs is actief in zowel Vlaanderen als Brussel en Wallonië.

Isoprofs is onze voorkeurpartner voor het oplossen van isolatieproblemen in jouw woning. Wij brengen je enkel in contact met Isoprofs. De plaatsing gebeurt rechtstreeks door hen. Laat je isolatiewerken uitvoeren door Isoprofs en profiteer van 10% korting op de totaalprijs van je isolatieproject!

Via het invulformulier hieronder brengen we je graag in contact met onze partner, voor advies of een vrijblijvende offerte. Isoprofs is ook telefonisch bereikbaar op het nummer 0800 11970 of via e-mail naar info@isoprofs.be.

Jazeker. Je hoeft geen klant te zijn bij essent.be om isolatie te laten plaatsen door Isoprofs. Ook als je geen klant bent, profiteer je van 10% korting op de totaalprijs van je isolatieproject.

Ja, dat kan. In de jaren ‘70 en ‘80 werd er vaak geïsoleerd met wol of UF-schuim. Die ‘oude’ wol zakt na verloop van tijd en moet dan opnieuw bijgevuld worden. Isoprofs gebruikt daarvoor Supafil (witte wol) die niet inzakt. UF-schuim blijkt na enkele jaren te verpulveren. Isoprofs kan UF-schuim uit de spouwen verwijderen en opnieuw isoleren met duurzame materialen. Een degelijke controle ter plaatse zal aangeven wat de mogelijkheden zijn.

Goede isolatie heeft een zeer gunstig effect op je energiefactuur. Volgens Isoprofs kan een doorsnee gezin op jaarbasis tot wel 360 euro besparen door zijn woning correct te isoleren. Met spouwmuurisolatie kun je tot 30% besparen. Dak- of bodemisolatie kan je energierekening tot 15% doen dalen. Let op: de vermelde percentages zijn schattingen. Er zijn veel factoren die de uiteindelijke besparing bepalen, zoals de ligging van je woning, de totale oppervlakte, je verbruiksgedrag enz.

ESSENT.BE IS FAN VAN DUURZAME OPLOSSINGEN

Vraag nu je offerte aan