Bij essent.be is het nu altijd nachttarief!

ontdek meer

Word klant en krijg tot 3 jaar lang de energieprijs van je elektriciteitsfactuur aan nachttarief!*

Omdat jij ’s avonds wel iets beters te doen hebt dan je wasmachine vullen.

Kies vandaag nog voor groene elektriciteit van essent.be en profiteer altijd van ons nachttarief, ook overdag!*

  • Wacht niet meer tot ’s avonds laat om je huishouden te doen
  • Profiteer van onze voordelige tarieven
  • Geniet van het nachttarief voor je energieprijs wanneer je maar wilt, ook met een enkelvoudige meter

Waarom kiezen voor essent.be

Ontdek onze producten

Ja, ik ga ervoor! … Wat nu?

Onze producten

Is niet alles even duidelijk?

We helpen je graag als je vragen hebt bij je overstap.
Neem je laatste afrekeningsfactuur bij de hand en bel een essent.be-medewerker.
(van maandag tot vrijdag tussen 8 en 18 uur, uitgezonderd feestdagen)

We begeleiden je met plezier door de switch. De meeste stappen zetten wij zelfs voor jou.
En binnenkort geniet ook jij van onze energie!

02/302 20 06

Veelgestelde vragen

Ja hoor! Voor deze promotie heb je geen tweevoudige meter nodig. Ook klanten met een enkelvoudige meter kunnen van de promo genieten en krijgen dan de energieprijs van hun elektriciteitsfactuur aan nachttarief.

Als je kiest voor nachttarief overdag, dan betaal je onze geldende tarieven voor Elektriciteit Vast Groen of Elektriciteit Variabel Groen, eender wanneer en zelfs met een enkelvoudige meter. Voor meer info kun je steeds onze tarieven raadplegen.

Neen, deze promotie is enkel geldig op de energieprijs. Uiteraard bepalen ook andere factoren je factuurbedrag (zoals transport- en distributiekosten, taksen en heffingen), maar daar hebben wij als energieleverancier geen invloed op. We kunnen er dus ook geen acties rond doen.

Heb je een tweevoudige meter, dan gaat vanaf 9 of 10 uur ‘s avonds het nachttarief in. Vanaf 6 of 7 uur ’s morgens schakelt je tweevoudige meter opnieuw over op dagstand. Ook in het weekend geldt het nachttarief. Het exacte tijdstip van omschakeling hangt af van de plaats waar je woont. Bij een enkelvoudige meter is er geen verschil tussen dag en nacht. Voor meer informatie neem je best contact op met je distributienetbeheerder.

Als je al essent.be-klant bent, neem dan best even contact op met onze klantendienst op het nummer 02 302 20 06 (van maandag tot vrijdag tussen 8 en 18 uur).

Wat betekent dit concreet voor jou?

avatar image

Sinds de komst van Bart, Sien en Lola is het energieverbruik van de Familie Verdonck aanzienlijk gestegen. Met de dag/nacht promo genieten ze van nachttarief wanneer ze maar willen. Ze besparen zelfs € 176,55 (€ 58,85 op jaarbasis).

avatar image

Mama Marleen draait als moeder van 4 tieners heel veel wasmachines per week. Dat kan ze nu, zelfs met een enkelvoudige meter, ook overdag doen aan nachttarief én ze bespaart € 170,52 (€ 56,84 op jaarbasis).

avatar image

Stef en Anneleen hebben een druk sociaal leven en 's avonds dus weinig tijd om de was te doen. Dankzij deze promo maakt dat niet meer uit. Bovendien besparen ze met nachttarief overdag € 108,60 (€ 36,20 op jaarbasis).

* Dit voordeel:
• Geldt voor nieuwe residentiële klanten die een contract afsluiten bij essent.be voor de elektriciteitsproducten Vast Groen of Variabel Groen al dan niet in combinatie met Aardgas Vast of Aardgas Variabel, en die kiezen voor de dag/nacht promo.
• Houdt in dat de energieprijs van de elektriciteitsfactuur wordt verrekend aan nachttarief voor het verbruik tijdens de initiële contractduur; geldt dus niet op de Nettarieven en Toeslagen.
• Wordt toegekend op de jaarlijkse afrekeningsfactuur.
• Is niet cumuleerbaar met andere kortingen en/of promoties en niet geldig in combinatie met de producten flixmood, flixsafe en flixheat.

** Deze voorbeelden zijn gebaseerd op de prijs van essent.be (op basis van de huidige tarieven voor bovengenoemd(e) product(en)) voor een geschat jaarverbruik van 3000 kWh (enkelvoudig verbruik) voor elektriciteit en 17000 kWh voor aardgas. Deze oefening is gebaseerd op statistische gegevens. Het reële verbruik kan afwijken van deze berekening omdat het afhankelijk is van verschillende factoren, zoals het weer, de isolatie van je woning, de oppervlakte ervan, de stand van de thermostaat, het aantal elektrische toestellen en hoe vaak je die gebruikt. De berekening is gemaakt voor een gezin van 4 personen in postcode 2000. De bedragen zijn inclusief distributie- en transportkosten, toeslagen, heffingen en bijdragen. Voor een volledige berekening kan je steeds onze tarieven raadplegen.